Lifestijl Magazine Leeuwarden Blog

Lifestijl Magazine Leeuwarden Blog

Binnenkort een korte blog voor https://issuu.com/welkominleeuwarden/docs/wonen_lifestyle_3_los  Deze wordt in November 2018 gepubliceerd!

Vorige korte vermelding: https://www.welkominleeuwarden.nl/algemeen/wonen-en-werken-komen-samen-interieurconcepten-buro-baarsma/

 

Designer

Mijn naam is Ruben Baarsma – ondernemer bij burobaarsma.nl. Hier ontwerp en realiseer ik interieurconcepten voor particulieren en bedrijven. Ik ben inmiddels ruim vijfentwintig jaar werkzaam in de ‘meubelen’ zoals het vroeger genoemd werd. Nu ben je binnenhuisarchitect, interieurvormgever, stylist of adviseur. Dit alles heeft te maken met de verandering naar deze tijd. Een leuke ontwikkeling want er ontstaat een vak met veel passie en diversiteit. Ik ben nieuwsgierig naar de ontwikkeling. Die is onder andere zichtbaar bij Design District, Dutch Design Week en de VT Wonen&Design beurs. Al deze beurzen richten zich op zowel particulieren als op vakgenoten. Die mix is nu juist zo leuk en laat mij inspireren. Je hoort niet alleen de opmerkingen van mede architecten maar ook die van de klanten zelf! 

Iedereen roept dat de klant centraal wordt gesteld en tijdens deze beurzen is dat echt zo. Je voelt dat heel veel mensen zoeken naar de trends van dat moment. Ik licht graag iets toe: De conceptauto van Renault, Symbioz, combineert wonen met autorijden. De auto is een extra kamer in huis, in plaats van alleen een vervoersmiddel. Iets dat we naar mijn mening echt meer en meer gaan krijgen. De combinatie van mobiliteit, techniek en design. Het hele huis en tuin wordt een mix van techniek die we met onze iPhone of ander smartphone kunnen bedienen. Internet of things krijgt daarmee invloed op onze wens voor design. Wat het meest opvalt is dat de boekenkast verdwijnt terwijl  de televisie inmiddels tot mega formaat wordt opgeblazen en als die uitstaat verandert het beeld naar een bijzonder schilderij of een gave foto van je eigen Pinterest pagina. Want we blijven behoefte houden aan warmte en sfeer! Gelukkig maar, hebben wij als interieurvormgevers ook nog eens wat te doen! 

met een creatieve Designers groet

Ruben Baarsma